HTML

Utolsó kommentek

Juventus Football Club

Juventus Football Club

Friss topikok

  • Dr28: Szerintem Lukaku vagy Pazzini lenne a legjobb megoldás. Lukaku fiatal erős és mégfejlődik. Pazzini... (2010.09.06. 17:39) Lukaku, Defoe, Pazzini, Benzema

Linkblog

Archívum

A Juventus Scireára emlékszik

2010.09.05. 09:59 | Dr28 | Szólj hozzá!

A Juventus megemlékezést tart a 21 éve tragikus körülmények közt elhunyt Gaetano Scirea emlékére.

1989. szeptember 3-án a Zebrák a lengyel Górnik Zabrze csapatát fogadták az UEFA-kupában. Scirea is kilátogatott a találkozóra. A visszaúton viszont halálos autóbalesetet szenvedett.

„Egy rendkívüli bajnok, de elsősorban egy igazi úriember” olvasható a nyilatkozat a Juventus honlapján.

„Egy példakép mindenki számára: csapattársaknak, ellenfeleknek és szurkolóknak. Gaetano Scirea nagysága nem csak a pályán mutatott gesztusaiban, a statisztikákban és az eredményeiben rejlik, hanem a jellemében - tartózkodó, de erős, ami lehetővé tette számára, hogy mindenkivel megkedveltesse magát, aki szereti a labdarúgást.”

„Vitathatatlan, hogy ő volt a vezére a Juvetus védelmének, aki 552 mérkőzésen lépett pályára és egyszer sem állították ki.”

„Hétszer nyert Scudettot, kétszer Coppa Italiát, egyszer-egyszer Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát, Világkupát, és UEFA kupát.”

Scirea 1972. szeptember 24-én mutatkozott be az olasz élvonalban az Atalanta színeiben. 2 év után továbbállt a Juventushoz (1974–1988), ahol visszavonulásáig 14 szezont töltött. Összesen 397 mérkőzésen lépett pályára a Juventussal és ezalatt 25 gólt szerzett. Az 1982-es VB-n nagyban hozzájárult csapata 3. világbajnoki címéhez.

Gaetano Scirea

1953-1989

A bejegyzés trackback címe:

https://juventusfootballclub.blog.hu/api/trackback/id/tr932272516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása